Kategorie
PROTEC plus - vše pro firmy - montérky, drogerie, outdoor, reklamní textil (https://www.protec-kult.cz/)

Kompresor 1500W nádoba 24l Proteco 51.02-K-1500

«
NOVINKADOPORUČUJEMENADROZMĚR
Kompresor 1500W nádoba 24l  Proteco 51.02-K-1500
kód zboží: 40055000046
EAN: 8591084512234
DPH: 21%
bez DPH: 2 065,29
s DPH: 2 499,00
dostupnost: 3 až 10 dnů
PŘIDAT K POROVNÁNÍ DOTAZ KE ZBOŽÍ
+ Ks
-

Olejový kompresor PROTECO PREMIUM 1,5 kW s objemem vzdušníku 24 L je špičkovým partnerem pro domácí a řemeslné dílny, garáže i další náročnější aplikace. Jednoválcový motor slouží k výrobě stlačeného vzduchu a následně pohonu pneumatických nástrojů a nářadí, nebo nafukování pneumatik, míčů, dětských bazénků, míčů a podobně. Kompresor má dostatečný výkon 1,5 kW (postaru 2 koňské síly) k pohonu běžného dílenského pneumatického nářadí.

Celé zařízení se uvádí do chodu pomocí tlakového spínače, odlišeného od zbytku kompresoru výraznou červenou barvou. Tlakový vypínač navíc vyčistí vzduch zachycený v přívodním potrubí, když dojde k vypnutí motoru. Tím je sníženo zatížení motoru na minimum při dalším startu. Motor olejového kompresoru se automaticky zapíná a vypíná podle klesajícího a stoupacího tlaku uvnitř kovového vzdušníku.

Výkonný motor

Zárukou kvalitní a rychlé práce je 1,5 kW asynchronní motor olejového kompresoru. Díky hlídání objemu vzduchu ve vzdušníku je zajištěna rychlá práce a udržení stabilního tlaku v nádobě. Motor se uvede do činnosti jen v případě, že v zásobníku poklesne tlak, tím dochází k šetření motoru. Další vychytávkou je systém mazání olejem. Olej proudí v pumpě kompresoru, čímž se předchází zadření a prodlužuje se jeho životnost. Samotná kontrola hladiny oleje je díky olejoznaku velmi snadná a přehledná.

Výstup vzduchu

Kompresor je vybaven dvěma manometry pro tlak ve vzdušníku a výstupní tlak. Pro připojení tlakové hadice slouží dvě rychlospojky DN 7,2. Oba výstupy jsou regulovány pomocí regulátoru výstupního tlaku. To zajišťuje optimální tlak například při lakování.

Mnoho využití

K běžným činnostem, jako je ofukování anebo naopak huštění, je olejový kompresor výborným pomocníkem. Svou práci zastane i při složitějších činnostech. Za asistence vzdušníku o objemu 24 l a výkonného motoru zajišťuje stálý tlak, zvládne práci s pneumatickým utahovákem, sponkovačkou, nastřelovačkou a dalšími základními pneumatickými nástroji. Vestavěný manometr vám umožní rychlý přehled o tlaku v nádobě.

Lehce přemístitelný

Svého spolehlivého a výkonného parťáka můžete lehce přemisťovat po dílně, či garáži a umístit ho přesně tam, kde bude potřeba. Kromě kompaktních rozměrů a hmotnosti 25 kg, budou nápomocná velká plastová kolečka a kovová, ergonomická rukojeť.


Charakteristické znaky a výhody:

  • 1,5 kW (2 HP) asynchronní motor
  • Pracovní napětí 230 V / 50 Hz
  • Vzdušník o objemu 24 L
  • Pracovní tlak 8 barů
  • Sací výkon 195 l/min
  • Olejová náplň: ISO VG 100 
  • Kolečka a ergonomické madlo
  • Hmotnost 25 kg